Välkommen till TB fastighetsbolag!
Välkommen till TB fastighetsbolag!

Färdigställda projekt

Du kanske är nyfiken på våra tidigare projekt? Här kan du läsa om ett urval av de projekt vi färdigställt under de senaste åren.

derome

Derome Trä Bygghandel, Alingsås

Karamellpojkarna, en lokal karamellfabrik, byggde sin tredje anläggning 1991 på Borgens Industriomårde. Det var en anläggning specialanpassad för karamell-tillverkning. 2008 såldes Karamellpojkarna till Cloetta, som efter några år flyttade sin verksamhet från Alingsås. Den tomma fastigheten köptes då av TB-Gruppen (december 2012). I februari 2014 etablerade sig Derome Trä i Alingsås dels genom att köpa byggnaden, samt genom att med hjälp av TB och Tommy Byggare anpassa fastigheten till sin verksamhet. Tomtarean uppgår till 17 100 kvm och lokalytan till 7 600 kvm.

estrad

Estrad, multiarena, Alingsås

Estrad i Alingsås är en mötesplats mitt i centrum med plats för c:a 2 800 personer. Arenan har en flexibel utformning och kan därför anpassas till olika storlek på evenemang inom sport, kultur, event och konferenser i Alingsås. Mötesplatsen ligger mitt i centrala Alingsås, bara ett stenkast från järnvägsstationen och E20, vilket gör den tillgänglig för alla.

Estrad är en del av det centralt belägna fastighetskomplexet som förutom multiarenan innehåller kontor, restauranger, livsmedelsbutik och parkeringsgarage.

Utveckling och byggnation skedde 2011 – 2013 och drevs av TB. Estrad ägs av Sparbanksstiftelsen, Balder och TB-Gruppen.

storken

Gallerian Storken, multi-use-byggnad, Alingsås

TB köpte Epa- och Domusvaruhuset som låg mitt i centrala Alingsås under början av 2000-talet. Visionen inom TB var att av dessa två ”lådor” som fanns i varje svensk småstad under 60 och 70-talet bidra till en levande innerstad genom att skapa en ny handelsplats för alingsåsarna mitt på Kungsgatan. Resultatet blev en modern shoppinggalleria med ett 40-tal butiker, restauranger och kaféer. Detta var också Alingsås första multi-use-byggnad med P-garage i källarplanet och en BRF på taket med prunkande trädgårdar. Byggnaden som invigdes 2008 ägs och drivs av TB-Gruppen.

Alla aktiviteter på torget i Gallerian Storken och samordning mellan hyresgäster hanteras av Centerledaren, Ove Axelsson, TB-Fastigheter. Läs mer här.

disponenten

Brf Disponenten, lägenheter, Knivsta

Brf. Disponenten är 40 moderna lägenheter byggda i massivt trä med hiss från markplan, mitt i Knivsta centrum! Här har man nära till stationsområdet med bekvämt pendlarläge till Uppsala och Stockholm. Det är dessutom inte långt till påfarten till E4an. Tack vare byggnadernas unika arkitektur har många av lägenheterna gavelläge och endast ett fåtal ligger vägg i vägg. Lägenheterna har ett generöst ljusinflöde med fönster i två till tre väderstreck. Stora balkonger med söderlägen och ett fint läge in mot gården. Vid byggnationen har stor hänsyn tagits till att få en så låg energiförbrukning som möjligt, och husen kan klassas som lågenergihus. Dessutom bjuder den gröna gården in till umgänge.
Inflyttning skedde 2014.

SandaBacke

Brf Sanda Backe, villor, Upplands Väsby

Brf Sanda Backe i området Norra Bollstanäs, Upplands Väsby är beläget med en fantastisk utsikt över dalen. Här har vi uppfört 14 arkitektritade radhus med en spännande gestaltning med rymd och hög standard.
Inflyttning skedde 2015.

bergakungen

Brf Bergakungen, rad-/kedjehus, Alsike i Knivsta

16 funktionella arkitektritade rad-/kedjehus med helkaklade badrum, fullhöjdskök, fönsterbänkar i kalksten och stor terrass med kvällssol. Husen är energieffektiva och värms upp med en frånluftsvärmepump, samt utrustade med golvvärme vilket ger en bra komfort och underlättar möbleringen. Takhöjden är 2,50. Området består av 7 kedjehus och 9 atriumhus med fokus på bra funktion och modern gestaltning – modern funktionalism. I bostadsrätten ingår även ett fristående förråd och den egna tomten med bilplatser. Fiber-LAN för bredband, telefoni och digital-TV finns förstås.
Inflyttning skedde våren/sommaren 2015.